Čudo od automobila
40

Dončić se pojavio u "tenku" od 850 konjskih snaga, Amerikanci zadivljeni u čemu se dovezao Slovenac

S. G.
(Po)najbolji košarkaš današnjice i prva zvijezda Dallas Mavericska Luka Dončić, vratio se u SAD nakon odmora kako bi se pripremio za novu sezonu NBA lige koja očekuje njega i njegov tim.

Pored brojnih dobrih poteza koje Slovenac demonstrira na parketima, ovog puta je privukao pažnju svojim automobilom u kojem je došao u trening centar Dallasa.

Dončić se u garaži American Airlines Centra pojavio u automobilu koji podsjeća na tenk. U pitanju je džip Apocalypse 6x6, u kojem Luka često dolazi u dvoranu.

Njegovo pojavljivanje u ovom grandioznom automobilu svakog puta oduševi administratore Mavsa, a tako je bilo i ovog puta.

Kada je riječ o "Apocalypse Hellfire 6×6 Super Truck" vozilu, radi je o posebnoj serija kompanije Jeep. Vozilo ima motor koji posjeduje impresivnih 850 konjskih snaga, koji brzinu od 100 km/h postiže za samo 3,7 sekundi.

Ukoliko ga želite posjedovati, za taj luksuz ćete morati izdvojiti 250.000 američkih dolara.

Do sada je prodato svega 150 primjeraka ovog limenog ljubimca, od čega je njih 120 u SAD, a pojedini se voze još samo u Kanadi, UAE, Indiji, Novom Zelandu, Brazilu, Meksiku, Njemačkoj i Kambodži.