21. kolo
55

Dramatičan beogradski derbi u Euroligi: Partizan se osvetio i pobijedio Crvenu zvezdu

K. H.
Euroliga: Partizan - Crvena zvezda (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu u meču 21. kola Eurolige rezultatom 79:78 i tako im se osvetili za poraz u prvom meču koji je odigran u decembru u sklopu ovog takmičenja.

Partizan je nešto bolje otvorio meč i već na početku imali su osam poena prednosti (19:11), no nakon prve dionice vodstvo se smanjilo na samo dva poena pa je nakon prvih 10 minuta rezultat glasio 20:18 za crno-bijele.

Do poluvremena, Partizan je unatoč odličnoj atmosferi koju su pravili domaći navijači nastavio s dobrom igrom, a na poluvrijeme su otišli s vodstvom od osam poena, tačnije s rezultatom 45:37.

Iako je Partizan bio taj koji je držao prednost, u drugom poluvremenu gledali smo poprilično izjednačen meč, ekipa Željka Obradovića nije se mogla rezultatski odlijepit i napraviti razliku koja će joj donijeti miran finiš utakmice, no unatoč svemu, uspjeli su doći na kraju do pobjede i osvetiti se Crvenoj zvezdi za bolan poraz u prvom meču rezultatom 76:73.

Konačan rezultat na kraju je glasio 79:78, s tim da je Crvena zvezda iz posljednjeg napada postigla trojku, za kraj izuzetno dramatičnog toka utakmice.

Partizan su do pobjede predvodili Exum i LeDay, koji su ubacili 20 poena, dok se u redovima Crvene zvezde istakao Vildoza sa 26 ubačenih poena.

Sada Crvena zvezda i Partizan imaju isti omjer u ovoj sezoni Eurolige, a on glasi 10 pobjeda i 11 poraza, što ih drži na diobi 11. i 12. pozicije.

Tabela:

Standings provided by Sofascore