Predstavljat će BiH
39

FK Željezničar ugostio Denisa Agovića, prvog cerebralca u historiji košarkaškog Mastersa

D. P.
Trener Ćorić s Agovićem (Foto: FK Željezničar)
Trener Ćorić s Agovićem (Foto: FK Željezničar)
Fudbalski klub Željezničar ugostio je jutros Denisa Agovića, prvog takmičara u historiji košarkaškog Mastersa FIBA 3x3 koji boluje od cerebralne paralize.

Denis Agović, koji je veliki navijač Željezničara, predstavljat će našu zemlju na Masters turniru u Amsterdamu, koji se održava u sklopu Svjetskog Toura u 3x3 basket (FIBA 3x3 World Tour).

Njegov nastup sam po sebi ne bi bio toliko poseban, da se ne radi o košarkašu s cerebralnom paralizom i on će biti sudionik Mastersa kao prvi profesionalni igrač s invaliditetom u seniorskoj košarci, pod okriljem svjetske košarkaške federacije u historiji košarke.

Denis Agović je uzor i idol svima nama. Svoje snove počeo je sanjati na improviziranom košu na vratima dnevnog boravka svoje kuće iz borbe protiv najvećeg protivnika, a to je život s invaliditetom, koji je pobijedio upravo zahvaljujući želji da ovu prelijepu igru ​​pod obručima igra baš onako kako treba - sportski, predano, historijski šampionski.

"Danas smo Denisa ugostili, zaželjeli mu sreću i uručili dres koji će s ponosom nositi na zagrijavanju pomenutog tunira", naveli su iz FK Željezničar.