Naredni meč za dva dana
20

Haos s tribina obilježio treći meč finala ABA lige, Crvena zvezda smanjila prednost Partizana

K. H.
Foto: ABA/Emilija Jovanović
Foto: ABA/Emilija Jovanović
Treću utakmicu finala ABA lige između košarkaša Crvene zvezde i Partizana obilježili su neredi na tribinama, zbog kojih je meč počeo sa 25 minuta zakašnjenja.

Kako navode tamošnji mediji, razlog je divljanje navijača Crvene zvezde, koji su ubacivali predmete na parket, a trener Partizana Željko Obradović imao je šta reći poslije utakmice.

"Mnogo je lošije bilo ono prije početka utakmice, našim igračima nije bilo dozvoljeno da se zagrijavaju. Bio je direktor ABA lige, nadam se da je vidio sve, kao i delegati koji su bili prisutni", rekao je Obradović nakon meča, koji je uz to čestitao Crvenoj zvezdi na pobjedi te rekao da svojim igračima nema šta zamjeriti.
Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović apelovao je na navijače svog kluba da ne prave ovakve incidente jer će ostati bez podrške s tribina, koja im, kako kaže, mnogo znači.
"Atmosfera je bila sjajna, ježio sam se cijelu utakmicu, pa bih apelovao na naše navijače, jer znaju koliko nam znače, da ne ubacuju stvari na teren jer će se dvorana isprazniti. Nema potrebe da se to radi ni da se protivnik gađa. Zviždi, navijaj, pjevaj, ali ne ubacuj ništa na teren", rekao je ovaj košarkaš.

Košarkaši Crvene zvezde su sinoć pobijedili Partizan rezultatom 91:78 u trećem meču finala ABA lige i sada "crno-beli" imaju prednost od 2:1 u finalnoj seriji. Naredni meč se igra za dva dana.