Pojačanje Netsa
4

Harden odgovorio bivšim saigračima iz Houstona na optužbe o nepoštovanju kluba

N. K.
DeMarcus Cousins, James Harden i John Wall (Foto: Clutchpoints)
DeMarcus Cousins, James Harden i John Wall (Foto: Clutchpoints)
U svom prvom intervjuu nakon trejda iz Houston Rocketsa, košarkaš Brooklyn Netsa James Harden (31) osvrnuo se na komentare bivših saigrača o načinu na koji se u posljednjim danima nosio s timom.

Nakon poraza od Los Angeles Lakersa u utorak sa 117:100, Harden je tokom intervjua poslije utakmice rekao da se, iako još uvijek voli grad Houston, njegova situacija s timom ne može popraviti, što je ponovo obnovilo špekulacije o trejdu te rezultatiralo prelaskom MVP-ja iz 2018. godine u Netse.

Njegove komentare osudili su bivši saigrači DeMarcus Cousins i John Wall. Cousins je rekao da su komentari bili nepoštovanje, dok je Wall propitivao zašto je osmostruki učesnik All-Stara odustao od tima nakon samo devet utakmica.

Harden je sinoć pojasnio da nije želio iskazati nepoštovanje prema bilo kojem bivšem saigraču, već su se komentari odnosili na ukupne šanse ekipe u borbi za titulu.

U svojim osam utakmica s Rocketsima ove sezone u prosjeku je postizao 24,8 poena, imao 5,1 skokova i 10,4 asistencija dok je šutirao 44,4 posto za dva, a 34,7 posto za tri poena, a također je naglasio da ostaje elita u brojnim oblastima.
Neki će se možda rugati ovome nakon onoga što je Harden pružao u Houstonu, ali on je zasigurno i dalje jedan od najboljih igrača u NBA ligi.