Zaslužen trijumf
181

Hrvatska deklasirala Dončićevu Sloveniju i napravila korak naprijed ka Olimpijskim igrama

E. K.
Slovenija - Hrvatska, Luka Dončić u akciji (Foto: FIBA)
Slovenija - Hrvatska, Luka Dončić u akciji (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija Hrvatske je u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Parizu deklasirala Sloveniju, bilo je 108:92.

Slovencima nije pomogao ni dolazak najboljeg igrača Luke Dončića koji je postigao 26 poena u konačnici, ali je za tri poena šutirao katastrofalnih 0/9 što nikako nije pomoglo njegovim saigračima.

Na kraju je Dončić zabilježio triple double učinak, a uz 26 poena dodao je 11 skokova i deset asistencija. Izostala je podrška njegovih saigrača, a pratio ga je Prepelić sa 19 poena, i dvije asistencije dok su Nebo i Čančar dodali po 12. Nebo je imao devet, a Čančar četiri skoka.

Hrvate je do pobjede vodio Goran Filipović sa 21 poenom, šest asistencija i četiri skoka dok je Dario Šarić dodao 19 uz po deset skokova i asistencija. Ivica Zubac je susret ztavršio sa 18 poena uz osam skokova i pet asistencija, a Danko Branković je postigao 15 poena uz dva skoka. Mario Hezonja je dodao 12 uz osam asistencija i šest skokova, a još je dvocifren bio Jaleen Smith sa 11 poena i po tri skoka i asistencije.

S njima u grupi se nalazi još selekcija Novog Zelanda, a dvije najbolje reprezentacije iz grupe će se plasirati u polufinale gdje će ih čekati dvije najbolje selekcije iz druge skupine u kojoj se nalaze Dominikanska Republika, Egipat te domaćin Grčka.