Zvijezda Rocketsa
5

James Harden prvi put javno priznao da je nezadovoljan i da želi napustiti Houston

E. B.
James Harden (Foto: EPA-EFE)
James Harden (Foto: EPA-EFE)
James Harden je nakon poraza od Los Angeles Lakersa javno priznao da je nezadovoljan u Houston Rocketsima i da želi napustiti klub.

Harden je propustio početak sezone jer je bio u izolaciji nakon što su objavljene fotografije iz jednog noćnog kluba samo dan prije starta NBA lige.

Iako se u NBA krugovima "šuškalo" da je nezadovoljan i da želi napustiti klub, na početku sezone je briljirao te je postigao 44, 34 i 33 poena u prva tri meča.

No, nakon toga je počeo pružati znatno lošije partije, a jasno se i na njegovom govoru tijela tokom narednih mečeva vidjelo da mu se uopće ne igra. U posljednjih pet mečeva bilježi samo 17,8 poena prosječno, a u dva uzastopna poraza od Lakersa je ubacio 20 i 16 poena.

Nakon posljednjeg meča s Lakersima na konferenciji za medije je javno poručio da je nezadovoljan.

"Jednostavno, mi nismo dobra ekipa. Volim ovaj grad, učinio sam sve što sam mogao za njega. Ovdje je ludilo i stanje se više ne može popraviti", rekao je Harden.

Harden nije smio javno reći da želi napustiti ekipu jer je to kažnjivo sa 50.000 dolara prema NBA pravilniku, ali je jasno da će on uskoro napustiti Houston.