Pripreme za OI
0

Jokić se poigravao sa Wembanyamom i odveo Srbiju do sigurne pobjede protiv Francuske

E. K.
Nikola Jokić i Vanja Marinković (Foto: FIBA)
Nikola Jokić i Vanja Marinković (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija Srbije je savladala selekciju Francuske u Lyonu rezultatom 79:67, a na ovom meču je briljirao Nikola Jokić.

Pokazala je Srbija da je jedan od glavnih favorita za visok plasman na Olimpijskim igrama u Parizu i savladala domaću selekciju poprilično lako i sigurno.

Ključna je bila druga četvrtina koju su naše istočne komšije dobile rezultatom 27:9 te tako stekle sigurnu prednost pred nastavak meča.

Do pobjede ih je vodio MVP regularnog dijela NBA lige Nikola Jokić sa 20 poena i 12 skokova dok je Bogdan Bogdanović dodao 15 uz dvije asistencije.

Centar Nuggetsa je imao nekoliko zanimljivih duela sa košarkašem San Antonio Spursa Victorom Wembanyamom i na kraju izašao kao pobjednik.

Upravo je mladi as Trikolora bio njihov najbolji igrač sa 14 poena, deset skokova i tri asistencije, a pratio ga je Guerschon Yabusele sa 12 poena i dva skoka.

Srbija će do početnka Olimpijskih igara odigrati još dvije prijateljske utakmice i to protiv Australije i SAD-a nakon čega slijede izazovi u Parizu gdje ih u grupi čekaju ponovo SAD, te Portoriko i Južni Sudan.

S druge strane Francuzi su zajedno u grupi sa selekcijama Brazila, Japana i aktuelnog prvaka svijeta Njemačkom.