Duel u srijedu
107

KK Bosna se vraća u dvoranu "Mirza Delibašić", umjesto plaćanja ulaznice pozovite 17039

E. B.
Foto: KK Bosna Visit Sarajevo
Foto: KK Bosna Visit Sarajevo
Košarkaški klub Bosna Visit Sarajevo će utakmicu drugog kola ABA 2 lige protiv Sutjeske iz Nikšića odigrati u dvorani "Mirza Delibašić".

Susret će biti odigran u srijedu s početkom u 18 sati, a Bosna će nakon dugo vremena ponovo zaigrati u dvorani koja nosi ime po najvećem bosanskohercegovačkom sportisti u historiji.

KK Bosna će ovu utakmicu iskoristiti kako bi skrenula pažnju na razorne poplave koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu prošle sedmice i u kojima je život izgubila 21 osoba.

Kako su istakli iz sarajevskog kluba, ulaz na utakmicu će biti besplatan, a sve posjetitelje su zamolili da pozovu humanitarni broj 17039 i pomognu unesrećenim u poplavama.

"Odigravanje utakmice događa se u izuzetno teškom trenutku za našu zemlju. Suosjećajući sa našim sugrađanima koji su stradali u vremenskim nepogodama, ulaz na utakmicu bit će besplatan, te vas molimo da barem onaj iznos koji biste eventualno izdvojili na ulaznice uplatite pozivom na broj telefona humanitarne organizacije Pomozi.ba - 17039.

Utakmica se igra u dvorani 'Mirza Delibašić', stoga je ovo prilika da ispunimo dvoranu u velikom broju, te dostojanstveno odamo počast svim stradalima i unesrećenima u katastrofalnim poplavama koje su zadesile BiH, i podržimo svoj klub u premijernoj domaćoj utakmici regionalne lige", poručili su iz KK Bosna.