Finale ACB lige
33

Košarkaši Barcelone pobijedili Musin Real i došli do velike prednosti u borbi za prvaka Španije

K. H.
Džanan Musa u meču protiv Barcelone (Foto: Real Madrid Basket/Twitter)
Džanan Musa u meču protiv Barcelone (Foto: Real Madrid Basket/Twitter)
Košarkaši Barcelone u drugom meču finala španske ACB lige pobijedili su Real rezultatom 86:85 i tako došli do vodstva od 2-0 u seriji.

Nakon prvih 10 minuta, Barcelona je imala blagu prednost koja je iznosila 20:19, a do poluvremena uspjeli su je još malo povećati i na pauzu otići s vodstvom od četiri poena. Rezultat je glasio 45:41. I u trećoj dionici, domaći tim je imao vodstvo i sve vrijeme je vodio, no u posljednjih deset minuta Real se budi i dolazi do preokreta.

Serijom 8:0 došli do vodstva od šest poena (78:72), no Barcelona je uz veliku podršku domaćih navijača vratila stvari na početak i onda u izuzetno zanimljivom finišu meča došla do pobjede.

Na kraju, šut za pobjedu Reala promašio je heroj iz Eurolige - Llull, kojeg je Mirotić odlično zatvorio i onemogućio mu da fino izbaci loptu.

Barcelonu je do pobjede nosio upravo Mirotić, koji je ubacio 25 poena, dok je Hezonja u ekipi Reala bio najefikasniji sa 18 ubačenih poena.

Džanan Musa na terenu je proveo gotovo 23 minute, a postigao je dva poena te upisao jedan skok i četiri asistencije. Naredni meč ovih timova igra se za dva dana, a domaćin će biti Real.