Regionalna ABA 2 liga
213

Košarkaši Bosne ostvarili fenomenalnu pobjedu s 25 poena razlike u Skoplju

D. P.
Bosna igra odlično na početku sezone (Foto: ABA 2 League)
Bosna igra odlično na početku sezone (Foto: ABA 2 League)
Košarkaši Bosne Visit Sarajevo ostvarili su fenomenalnu pobjedu na gostovanju Rabotničkom u Skoplju rezultatom 99:74 u trećem kolu regionalne ABA 2 lige.

Nakon poraza od Vojvodine u dramatičnoj završnici, te trijumfa nad Sutjeskom na svom parketu, popularni Studenti su danas ostvarili drugu pobjedu u povratničkoj sezoni u regionalna takmičenja. To su učinili u velikom stilu pregazivši domaćina.

Od samog starta Bosna je znala šta želi i preuzela vodstvo, s tim da je Rabotnički bio koliko-toliko ravnopravan rival u prvoj četvrtini. Međutim, kako se poluvrijeme bližilo kraju, tako je i prednost Bosne rasla.

Serija trojki donijela je Bosni 22 poena prednosti na poluvremenu (54:32). To je značilo i lagan trijumf, te rutinsko privođenje posla kraju.

Sredinom treće četvrtine Bosna je čak imala 34 poena prednosti i sve je mirisalo na pravi debakl domaćina. Trener Zoran Kašćelan imao je priliku da rotira igrače i odmori ključne košarkaše za naredne obaveze.

Do kraja je preostalo samo rutinsko odrađivanje posla, pa je tako sarajevski velikan ostvario drugu pobjedu u tri utakmice ovosezonske ABA 2 lige, a drugu uzastopnu.

Najefikasniji u redovima Bosne bio je Petar Kovačević sa 19 poena, dok je Asim Gutić dodao 18 uz sjajan procenat šuta za tri poena (šest od osam), Dimitrious Underwood je postigao 16 poena. U Rabotničkom 27 je postigao naš Imran Polutak.

Bosna će u narednom kolu u Skenderiji dočekati Rabotnički 5. novembra i tu imati priliku za treći trijumf kojim bi zakoračio u dalju fazu takmičenja ABA 2 lige. Prva dva kluba na tabeli ići će u narednu fazu.

Tabela: