Euroliga
0

Košarkaši Crvene zvezde u finišu doživjeli poraz, pobjeda Bayerna u Moskvi

K. H.
Foto: KK Crvena zvezda/Twitter
Foto: KK Crvena zvezda/Twitter
Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su poraz od ekipe Lyon-Villeurbanne u Beogradu u meču 23. kola Eurolige rezultatom 81:78, dok je Bayen u prvom meču dana iznenađujuće pobijedio CSKA u Moksvi rezultatom 69:66.

Nakon prvih 10 minuta meča u Beogradu gosti iz Francuske imali su prednost od dva poena razlike (25:23), a sjajnom igrom u odbrani sredinom druge četvrtine došli su do prednosti od 15 poena razlike. Ipak, srbijanski tim je uspio napraviti seriju od 8:0 i do poluvremena smanjiti vodstvo gostiju na sedam poena.

U trećoj četvrtini Crvena zvezda je uspjela smanjiti prednost gostiju na samo jedan poen (57:56), nakon čega je uslijedila izuzetno zanimljiva završnica u kojoj su se bolje snašli igrači Lyon-Villeurbannea te su na kraju došli do pobjede. Zvezda je u posljednjem napadu imala priliku izboriti produžetke, ali nisu pogodili šut za tri poena.

Goste je do pobjede nosio Cole koji je ubacio 22 poena, dok se u domaćem timu istakao Dobrić koji je ubacio 17 poena.

Iznenađujuću pobjedu ostvarili su igrači Bayerna u Moskvi protiv CSKA rezultatom 69:66, a njih je do trijumfa nosio Baldwin koji je ubacio 17 poena.

Pobjedu je upisao i Real Madrid protiv Albe u Berlinu rezultatom 72:63, Panathinaikos je bio bolji od Valencije na svom terenu rezultatom 91:72, dok je u posljednjem meču dana Baskonia bila bolja od Žalgirisa sa 81:68.

Tabela: