Obradovali mališane
67

Košarkaši KK Bosna i BC Dubai posjetili Osnovnu školu ‘Edhem Mulabdić’

N. M.
U okviru Memorijalnog turnira ‘Mirza Delibašić’ košarkaši KK Bosna i delegacija BC Dubai posjetili su djecu u Osnovnoj školi ‘Edhem Mulabdić’.

Općina Stari Grad Sarajevo, kao pokrovitelj turnira posvećenom najboljem bh. košarkašu svih vremena, zajedno s načelnikom Irfanom Čengićem, u sali ove starogradske škole ugostila je timove ovih klubova i male košarkaše BBY iz Starog Grada.

"Vjerovali smo u povratak KK Bosne kada je rijetko ko vjerovao. Bosna se vratila u vrh bh. košarke, nakon deceniju osvojila trofej i vraća se na regionalnu košarkašku scenu. Također, KK Bosna aktivno učestvuje i u svim aktivnostima sa mladima u zajednici", istakao je načelnik Čengić.

Događaj je bio prilika za mlade sportiste da se susretnu s međunarodnim gostima, razmijene iskustva i uživaju u duhu sporta i prijateljstva.

Posebna pažnja posvećena je ekipi iz Dubaija, na čelu sa Dejanom Kamenjaševićem, idejnim tvorcem projekta i BC Dubaija, a načelnik Čengić uručio im je i poklon koji će ih sjećati na ovu posjetu Starom Gradu. Delegacija BC Dubai načelniku Čengiću uručila je poseban dres ovog kluba sa brojem 12.

Ovaj događaj pokazao je da se Sarajevo vraća kao središte sportskih manifestacija koje spajaju ljude iz različitih dijelova svijeta, a učešće mladih košarkaša iz Starog Grada na ovakvom turniru pokazuje podršku i opredijeljenost Općine u ulaganje u sportsku budućnost.

Inače, Dubai i Bosna su večeras odigrali meč za 3. mjesto na turniru "Mirza Delibašić", a Studenti su slavili pobjedu rezultatom 81:73.