Skupocjeni modeli
0

Košarkaši Reala dobili nove automobile, Musa izabrao BMW vrijedan 115.000 eura

E. K.
Džanan Musa dobio novi automobil (Foto: Real Madrid Basket)
Džanan Musa dobio novi automobil (Foto: Real Madrid Basket)
Svega nekoliko sedmica nakon što su nogometaši Real Madrida dobili nove automobile, na red su došli i košarkaši aktuelnog evropskog viceprvaka.
Igrači koje s klupe predvodi Chus Mateo su dobili električne automobile, a na raspolaganju Džananu Musi i društvu je bilo pet modela BMW-a.

Naš reprezentativac je odabrao model i7 xDrive 60 koji ima 660 konjskih snaga i jedan je od najskupljih modela u ponudi, vrijedan 115.700 eura, a isti model su odabrali i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja te Argentinac Facundo Campazzo.

Podsjetimo, Musa je prošle sezone odabrao model BMW iX xDrive50 vrijedan 108.450 eura, a sada se odlučio za nešto skuplji model kojeg će koristiti ove sezone.

Najskuplji model BMW XM vrijedan 179.900 eura je izabrao centar Kraljeva Walter Tavares, a njegova nova vozilica se sastoji od 653 konjske snage.

Trener Chus Mateo, Gabriel Deck, Sergio Llull kao i nova pojačanja Xavier Rathan-Mayes, Serge Ibaka, Usman Garuba i Andrés Feliz su se odlučili za model BMW iX xDrive 50 sa 523 konjskih snaga vrijedan 108.650 eura.

Hugo Gonzalez je odabrao BMW i4 M50 vrijedan 80.500 eura dok su Eli Ndiaye i Alberto Abalde se odlučili za BMW iX2 xDrive30 koji je najeftiniji model u ponudi vrijedan 58.550 eura.

Podsjetimo, ovo je treća godina sponzorskog ugovora između Real Madrida i BMW-a, a nakon nogometaša i košarkaša, nove automobile će dobiti i ženski nogometni tim.