Eurobasket
179

Košarkaši Srbije bez problema s Izraelom, vjerovatan je duel s Hrvatskom u osmini finala

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Srbije pobijedili su u Pragu u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa selekciju Izraela rezultatom 89:78 te su tako zadržali stopostotni učinak uoči posljednjeg kola prije nokaut faze.

Srbija je od početka krenula žestoko i konstantno su imali prednost koja je na poluvremenu iznosila 12 poena (50:38). Izrael se malo trznuo u trećoj dionici, ali daleko kvalitetniji srbijanski košarkaši nisu dozvolili iznenađenje i ostvarili su sigurnu pobjedu.

Kod Srbije najbolji je bio Jokić s 29 poena i 11 skokova, dok je Micić ubacio 19. Većina Izraelaca je podbacila, a najbolji je bio Madar s 20 poena. U grupi D Srbija ima omjer 4-0, Poljska je na 3-1, Izrael i Finska 2-2, Češka 1-3, a Nizozemska 0-4.

Hrvatska je večeras doživjela poraz u Milanu od domaće selekcije Italije rezultatom 81:76.

Italija je bila bolja u prvom poluvremenu u kojem je imala prednost 42:34. Međutim, uslijedila je sjajna četvrtina Hrvatske koja se u potpunosti vratila u igru. To ipak nije bilo dovoljno da se savlada Italija koja je ponovo dodala gas i na kraju zasluženo pobijedila.

Fontecchio je bio najbolji kod Italijana sa 19 poena, a Melli je dodao 19. Kod Hrvata je jedini raspoložen bio Bogdanović koji je postigao 27 poena i imao pet skokova.

U grupi C Grčka ima omjer 4-0, Ukrajina je na 3-1, Hrvatska i Italija 2-2, Estonija 1-3, a Velika Britanija 0-4.

Budući da se križaju grupe C i D, velike su šanse da ćemo u osmini finala gledati duel Srbije i Hrvatske.

Tabela grupe C:

Tabela grupe D: