U Abu Dabiju
149

Košarkaši Srbije dobili ozbiljnu opomenu pred Pariz, Jokić i družina poraženi od Australije

D. P.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Košarkaši Srbije doživjeli su poraz od Australije na pripremnom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Abu Dabiju. Australija je slavila rezultatom 84:73.

Nikola Jokić i društvo danas su imali ozbiljan test pred Olimpijske igre u Parizu, ali se nisu proslavili u Etihad Areni. Naprotiv, Australija je pokazala sve mane selekcije Svetislava Pešića.

Australija je bolje otvorila duel i imala je vodstvo većim dijelom prve četvrtine koja je završena s plus pet za ovu selekciju. Ista situacija se nastavila i u drugoj četvrtini, ali je Srbija držala priključak.

Na krilima Filipa Petruševa Srbija je u nekoliko navrata uspjela doći i do minimalne prednosti, ali Australija u finišu utakmice pravi sjajnu seriju od 12:0 na 2:47 prije kraja i to je bilo dovoljno za trijumf popularnih Boomersa.

Nakon te serije Australaca te Srbije bez poena skoro tri minute, povratka nije bilo pa je tako Srbija doživjela ozbiljnu opomenu pred Olimpijske igre, pošto je danas važila za apsolutnog favorita protiv svog rivala, ali nije prikazala ništa od onoga što se očekivalo.

Australce je predvodio Patty Mills sa 28 poena. Bio je konstantna enigma za Srbiju i na kraju su njegove trojke u ključnim momentima riješile meč. S druge strane, Petrušev je postigao 17, a Nikola Jokić 14 poena.

Srbija već sutra od 18 sati igra sa Sjedinjenim Američkim Državama, a onda slijedi povratak u Beograd i posljednje provjere protiv Japana i Grčke.