Poklonili i lopte
95

Košarkaške zvijezde Dubaija posjetile škole košarke u Sarajevu i družile se s mališanima

D. P.
Foto: KK Realway
Novonastali košarkaški klub BC Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata trenutno je gost u Sarajevu, a jučer su zvijezde ovog kluba posjetile škole košarke i družile se s najmlađima.
Košarkaši Dubaija posjetili su klubove Realway, Koš, Ilidža i Burj i tom prilikom se družili s mališanima, te im poklonili košarkaške lopte.

Istovremeno, mališani su iskoristili priliku i družili se s planetarno popularnim košarkašima koji su pristali činiti prvi roster novonastalog kluba koji će igrati u Evropi, a već naredne sezone gledat ćemo ga u regionalnoj ABA ligi.

Košarkaši Dubaija stigli su u Sarajevo kako bi nastupili na 17. memorijalnom turniru "Mirza Delibašić", koji se danas i sutra igra u dvorani Skenderija. Uz ekipu Dubaija, u Sarajevu će nastupiti KK Bosna, Cluj Nepoca (Rumunija) i Dinamo Sassari (Italija).

Jedan od glavnih tvoraca BC Dubai je Sarajlija Dejan Kamenjašević, a upravo je ovaj mladi stručnjak jučer u intervjuu za Klix.ba otkrio kakve su ambicije ovog novog kluba.

"Vlasnik kluba je jedan od najvećih biznismena u Emiratima, čovjek koji ima vrlo jak utjecaj u sportu u Emiratima Abdullah Saeed Al Naboodah, moj prijatelj i partner, s njim zajedno smo došli do toga da je za predsjednika došao Salem bin Dasmal, koji je isto važna figura u našem konceptu, a ako se to sve sabere i oduzme, nemamo mi tu kulturu košarke, ali je nema i Cluj pa se takmiči kako se takmiči i uradio je šta je uradio. Sve je stvar ljudi, sve je stvar vizije, vizija stvara pare, a pare ne stvaraju viziju. Sve je stvar metodologije, rada i kadra kojeg si upotrijebio kao i ljudi koje si upotrijebio da postaviš nešto na noge kao i mi, a da to sve uradiš, moraš biti spreman na velike žrtve kao i mi što smo uradili posljednjih pet-šest godina", otkrio je jučer Kamenjašević u izjavi za Klix.ba.

Prema informacijama dostupnim na internetu, trenutni roster Dubaija izgleda ovako: Thirdy Ravena, Nate Mason, Nemanja Dangubić, Leyton Hammonds, Aleksa Urošević, Awudu Abass, Klemen Prepelič, Bora Yasar, JaCorey Williams, Danilo Anđušić, Davis Bertans, Leon Radošević i Ahmet Duverioglu.