Velika dilema
4

LeBron novom izjavom potvrdio da ozbiljno razmišlja o penziji: Možda moj sin ne želi igrati sa mnom

E. B.
LeBron i Bronny James
LeBron i Bronny James
LeBron James bi zaista mogao ovog ljeta objaviti kraj briljantne košarkaške karijere, ako je suditi po novoj izjavi koju je dao.

Nakon što su njegovi Los Angeles Lakersi ispali od Denvera rezultatom 4-0 u finalnoj seriji play-offa Zapadne konferencije, 38-godišnji LeBron je na konferenciji za medije rekao da mora dobro razmisliti o tome da li će nastaviti karijeru.

Sada je dao novu izjavu koja je samo produbila glasine o tome da samo ga protiv Nikole Jokića posljednji put vidjeli na NBA parketima.

James je ranije najavljivao da želi zaigrati zajedno sa svojim sinom Bronnyjem koji će u NBA doći na draftu 2024. godine, no sada je dao izjavu koja bi mogla značiti da se to na kraju neće desiti, odnosno da će LeBron okačiti patike o klin prije nego njegov sin dođe u NBA ligu.

"To što je moj cilj zaigrati sa njim, ne znači da i on želi igrati sa mnom. I meni je to sasvim OK", poručio je LeBron.

James, koji je ove sezone bio na prosjecima od 28,9 poena, 8,3 skoka i 6,8 asistencija i postao najbolji strijelac u historiji NBA lige prestigavši velikog Kareema Abdul-Jabbara, bi se tako odrekao čak 97 miliona dolara koliko je trebao zaraditi u naredne dvije sezone.