Samo 22 posto šuta
47

LeBronov sin se obrukao u debiju za Lakerse: "Imao sam leptiriće u stomaku"

E. B.
Bronny James
Bronny James
Bronny James, sin jednog od najboljih košarkaša u historiji LeBrona Jamesa, odigrao je prvu utakmicu za Los Angeles Lakerse i nije se proslavio.

Devetnaestogodišnji Bronny, kojeg su Lakersi prošle sedmice izabrali 55. pickom na NBA draftu, je debitovao za svoj novi klub na turniru Ljetne lige u San Franciscu.

Lakersi su izgubili od Sacramenta rezultatom 108:94, a Bronny je susret završio sa samo četiri poena za 22 minute na parketu.

Napadački je bio očajan, te je imao postotak šuta od samo 22 posto. Za dva poena je šutirao 2/6, a za tri 0/3. Ni u defanzivi se nije proslavio, te je nekoliko puta bio u potpunosti nemoćan u situacijama jedan na jedan.

Nakon susreta Bronny je opravdavao svoj loš nastup nervozom.

"Imao sam leptiriće u stomaku baš kao i svaki put kada pređem igrati na viši nivo", rekao je Bronny.

Njegov otac, prva zvijezda Lakersa, trenutno je na pripremama američke reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu, te ćemo na historijski trenutak kada će njih dvojica postati prvi otac i sin koji će zajedno zaigrati u jednom NBA tim morati sačekati početak sezone.

Bronny će priliku da popravi utisak imati već večeras u 00:30 sati kada će Lakersi igrati drugi meč Ljetne lige protiv Golden Statea.