Član kuće slavnih
27

Legendarni NBA košarkaš izbačen iz dvorane jer je odbio nositi masku

H. H.
John Stockton je cijelu svoju 19-godišnju profesionalnu karijeru proveo u Jazzu (Foto: EPA-EFE)
John Stockton je cijelu svoju 19-godišnju profesionalnu karijeru proveo u Jazzu (Foto: EPA-EFE)
John Stockton, bivši istaknuti košarkaš Utah Jazza i desetostruki NBA All-Star, izbačen je iz dvorane dok je gledao svoj bivši koldž tim Gonzaga Bulldogse.

Kako je navedeno, legendarni playmaker je odbio da se povinuje školskom pravilu koje zahtijeva da publika na tribinama nosi masku.

Stockton, čiji je čuveni dres s brojem 12 škola "penzionisala" u znak zvaničnog priznanja njegovim dostignućima na košarkaškom terenu, rekao je za The Portoglas-Review da je obavio "neprijatan" razgovor sa sportskim direktorom Chrisom Standifordom.

Ovaj 59-godišnjak, koji je cijelu svoju 19-godišnju profesionalnu karijeru proveo u Jazzu i pomogao svom timu da se kvalifikuje u doigravanje u svakoj sezoni u kojoj je bio s timom, prethodno je bio na udaru kritika jer je istakao svoje protivljenje raznim ograničenjima koja su uvedena u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi se ublažilo širenje Covid-19.

Škola i njen sportski direktor odbili su konkretno komentarisati situaciju sa Stocktonom, koji je dobio zabranu ulaska u dvoranu na neodređeno vrijeme.