(Ne)očekivana odluka
70

Legendarni španski košarkaš Sergio Rodriguez završio karijeru

E. B.
Sergio Rodriguez (Foto: EPA-EFE)
Sergio Rodriguez (Foto: EPA-EFE)
Legendarni španski košarkaš Sergio Rodriguez (38) je objavio da je završio karijeru.

Nakon što je Real prošle sedmice osvojio špansko prvenstvo navijači Kraljeva su se oprostili od legendarnog Rudya Fernandeza koji je svoje povlačenje najavio ranije tokom sezone, a danas je i popularni Chacho objavio da je njegova karijera završena.

"Došao je taj dan. Poslije 20 godina košarkaške karijere, želio bih podijeliti sa svima životnu odluku - došlo je vrijeme da stavim tačku na igračku karijeru. Osjećam da je ova sezona, u kojoj smo osvojili ACB ligu, Kup i Superkup, savršen trenutak da se oprostim. Uvijek sam sanjao da se povučem, da budem fizički spreman i pobijedim u oproštajnom meču, a život mi je ponudio ovaj poklon", poručio je 191 cm visoki playmaker.

Rodriguez je karijeru počeo u Estudiantesu, odakle je 2006. godine otišao u NBA ligu gdje je igrao za Portland, Sacramento i New York.

U Evropu se vratio 2010. godine, a sa Realom je tri puta osvojio Euroligu. S reprezentacijom Španije je osvojio sedam medalja s najvećih takmičenja, uključujući po jedno evropsko i svjetsko zlato.