Izgubio sedam kilograma
0

Mario Hezonja ne liči na sebe nakon bolesti, pogledajte kako sada izgleda

E. K.
Mario Hezonja poslije bolesti (Foto: Twitter)
Mario Hezonja poslije bolesti (Foto: Twitter)
Hrvatski košarkaš Mario Hezonja je propustio početak sezone madridskog Reala zbog bolesti uslijed koje je izgubio sedam kilograma.
Jedan od najboljih košarkaša Kraljeva dugo je patio od mučnine, dijareje i visoke temperature te nije mogao ni pomišljati da se vrati na parket.

Sada je po svemu sudeći sve u redu osim njegove kilaže i mišićne mase koja će morati da bude vraćena na stari nivo kako bi se vratio na teren u punoj snazi.

"Izgubio je osam kilograma i još misli da je super Hezonja, drago mi je što si se vratio, pomalo si mi nedostajao", napisao je njegov saigrač Xavier Rathan-Mayes na društvenim mrežama i objavio Hezonjinu fotografiju poslije bolesti.

Bez Hezonje u timu, Real je poražen na startu Eurolige od Bayerna u gostima, a u domaćem prvenstvu klub je na skoru 1:1. Hrvatski reprezentativac se vratio na parket protiv Zaragoze u 2. kolu ACB lige kada je postigao 13 poena uz pet skokova i dvije asistencije.

Narednu utakmicu će igrati u četvrtak protiv Partizana kod kuće, a Hezonja će propustiti i taj meč kao i nekoliko narednih sve dok izgleda kako izgleda i sigurno nema dovoljno snage za vrhunske napore.

Hrvat je početkom jula potpisao novi ugovor s Realom prema kojem će u dresu Kraljeva biti još pet godina pa će se u Madridu zadržati sve do 34. godine.