Jedinstven primjerak
52

Michael Jordan za 2 miliona eura kupio automobil kakav nema niko na svijetu

H. H.
Jordan sa svojim novim automobilom (Foto: Twitter)
Jordan sa svojim novim automobilom (Foto: Twitter)
Michael Jordan je imenovan kao misteriozni kupac jedinstvenog italijanskog sportskog automobila Pininfarina Battista, električni hiper-GT od 1903,napravljenog po specijalnooj narudžbi u vrijednosti od preko 2 miliona eura.

Košarkaški velikan, čije se bogatstvo procjenjuje na 3,5 milijardi eura, postao je vlasnik jedinog takvog modela Pininfarina Battista Targamerica na svijetu.

Kada je sredinom augusta predstavljen na Monterey Car Weeku, italijanski brend je rekao da ga je kupio "renomirani kolekcionar automobila".

Pininfarina je sada otkrila Jordana kao kupca jedinstvene Battiste Targamerice, koja se može pohvaliti aluminijumskim držačem za cigare i humidorom između prednjih sjedišta.

S obzirom da je Jordan poznat kao stasveni pušač cigareta, ovaj detalj i nije iznenađenje. Njegov novi električni hiperautomobil sa otvorenim krovom, za koji se vjeruje da vrijedi više od 2 miliona eura, isporučen je početkom oktobra, navodi Auto Evolution.

Battista Targamerica zadržava električni pogonski sklop s četiri motora ukupne snage od 1903 KS i 2340 Nm, koji može ubrzati od 0 do 100 km/h za 1.86 sekundi i postići maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Jordanova ljubav prema elitnim sportskim automobilima je dobro poznata, a NBA legenda je 2023. godine izdvojila 3,5 miliona eura za izuzetno rijetki 30 Venom F5 Roadster.