Potpuna dominacija
208

Moćni američki "Dream Team" razbio Srbiju u provjeri pred Olimpijske igre

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država pobijedili su u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre selekciju Srbije rezultatom 105:79 te su tako najavili velike stvari uoči turnira u Parizu.

Prva četvrtina bila je potpuno ujednačena pa je tako i okončana neriješenim rezultatom 28:28. Međutim, Amerikanci kao da su se tada probudili pa su do odlaska na odmor imali vodstvo 59:45.

Selekcija Srbije se potom potpuno raspala u trećoj dionici u kojoj joj apsolutno ništa nije polazilo za rukom pa je prednost Amerike uoči posljednje četvrtine porasla na velikih 25 poena razlike.

Srbija je tek u završnici utakmice uspjela zaustaviti nalet moćnog "Dream Teama" tako što nisu dozvolili još veću katastrofu.

Najraspoloženiji u timu Srbije je bio Nikola Jokić sa 16 poena, a pratio ga je Aleksa Avramović sa 14. U redovima Amerike najviše se istakao Stephen Curry s 24 poena i šutom za tri poena 6/9, a pratio ga je Bam Adebayo sa 17.

Amerika će do odlaska na Olimpijske igre odigrati još dvije prijateljske utakmice protiv Južnog Sudana i Njemačke. Zanimljivo da će u prvom kolu na Olimpijskim igrama igrati upravo Srbija i Sjedinjene Američke Države. Ovaj meč je na rasporedu 28. jula.