Euroliga
152

Musa razbio Zvezdu u Madridu, predvodio je Real do ubjedljive pobjede

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši Real Madrida su u 5. kolu Eurolige večeras ubjedljivo savladali Crvenu zvezdu rezultatom 95:72, a prvo ime utakmice u redovima Kraljevskog tima bio je Džanan Musa sa 17 poena.

Potpuno je dominantan bio Real večeras i nije dozvolio ni promil šanse Beograđanima, koji su pretrpjeli drugi poraz sezone u pet mečeva.

Već nakon prve dionice bilo je 22:10 za Kraljevski tim, a njegova prednost je do odlaska na odmor između dva poluvremena porasla na 17 koševa razlike (46:29).

Nastavak nije donio ništa novo, Real Madrid je dominirao i čuvao prednost te na kraju slavio sa sigurnih 95:72.

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa večeras je cijelu prvu četvrtinu presjedio na klupi, potom je dobio šansu za igru, a onda zablistao i promovirao se u najefikasnijeg igrača utakmice sa 17 poena, a uhvatio je i tri skoka.

Iz igre je Musa šutirao 5/6 za tri poena i 0/1 za dva, dok je s linije slobodnih bacanja imao 5/6.

Drugi najefikasniji u redovima Reala bio je Facundo Campazzo sa 13 poena, koji je imao i 6 asistencija i 3 skoka, a Eli John Ndiaye i Eddy Tavares su dodali po 12 koševa.

Kod Zvezde je prvo ime bio Nikola Kalinić sa 9 poena i 6 skokova.

Real Madrid je s večerašnjom pobjedmo skočio na četvrto mjesto na tabeli sa omjerom 3-2 nakon pet utakmica, dok je Zvezda s identičnim omjerom sada na osmoj poziciji.

Tabela: