Euroliga
106

Musa "sporo" počeo duel protiv Partizana, na kraju je odigrao ključnu ulogu u pobjedi

D. P.
Musa odličan u završnici susreta (Foto: EPA-EFE)
Musa odličan u završnici susreta (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Real Madrida bez većih problema savladali su Partizan u drugom kolu Eurolige rezultatom 93:86, uz novi dobar nastup našeg Džanana Muse.

Musa nije imao veću minutažu u prvoj i drugoj četvrtini. Trener Chus Mateo mu je pružio samo pet minuta igre u prvoj četvrtini i za to vrijeme je upisao samo dvije asistencije bez poena.

U prvoj četvrtini Partizan je kontinuirano imao prednost, ali nije uspio napraviti veću razliku. Što su Beograđani radili u prvoj, Madriđani su ponovili u drugoj četvrtini, tako da smo sve vrijeme gledali neizvjesnu košarku. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 50:47 za domaćina.

Ključnu prednost domaći su napravili na startu četvrte četvrtine. Dotad gotovo nekorišten, Džanan Musa je zablistao u četvrtoj četvrtini i došao na dvocifren broj poena te donio svom timu prvu pobjedu u sezoni Eurolige.

Musa je postigao 12 poena uz četiri skoka i iza Sergea Ibake (13 poena) bio je najefikasniji u Realu. S druge strane, Sterling Brown je također postigao 12 poena.

U ostalim mečevima Fenerbahče je bio bolji u turskom derbiju protiv Efesa, dok su domaće pobjede ostvarili ASVEL nad Bolognom te Panathinaikos nad Bayernom.

Tabela: