Memorijalni meč
0

Musa tokom utakmice u Zagrebu bio na ivici suza: Dražen je moj idol uz Delibašića

N. M.
Foto: Screenshot/Mozzartsport
Foto: Screenshot/Mozzartsport
U Zagrebu je u četvrtak navečer odigrana memorijalna utakmica u čast slavnog Dražena Petrovića, tragično nastradalog hrvatskog košarkaša, koji je poginuo 1993. godine u saobraćajnoj nesreći.
Memorijal je organizovan na 60. godišnjicu od rođenja Petrovića, a događaj su uveličale brojne legende svjetske košarke.

Na utakmici je nastupio i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, koji je istakao da je počastvovan što je dobio priliku da igra.

"Počastvovan sam što sam dobio priliku da učestvujem u ovakvoj utakmici. Dražen nije samo idol Hrvatske, već svih na Balkanu i moj idol uz Mirzu Delibašića. Bio sam na ivici suza pet-šest puta na utakmici, ali svi smo bili jako motivisani da pobijedimo utakmicu, što smo na kraju i uradili. Poseban događaj, rezultat po strani. Dražen je najveći", poručio je Musa u izjavi za medije nakon utakmice u Zagrebu.

Veliko poštovanje Petroviću je ukazao Musin Real Madrid, koji je na utakmicu u Zagreb poslao delegaciju od deset ljudi.

"To govori dovoljno o svemu. Ti ljudi nisu na pripremama sa ekipom i došli su ovdje da odaju počast velikanu, to dovoljno govori o njemu. Ima priča da, ako budete 30 posto Dražena, bit ćete najbolji. Ne moramo dalje da govorimo", istakao je Musa.

Otkrio je Musa da je sa srbijanskim košarkašem Vanjom Marinkovićem pričao kako je šteta što Zagreb nema euroligašku ekipu.

"Zagreb to zaslužuje. Treba uživati u košarci ovdje, baš je lijepo, ovaj grad zaslužuje euroligašku ekipu i ozbiljne igrače jer vidjeli smo šta Zagreb može i nadam se da će to uskoro da se dogodi", zaključio je Musa.

Revijalnu utakmicu odigrali su Team Dražen, sastavljen od euroligaških košarkaša među kojima je bio i Musa, te tim Hrvatske. Završeno je rezultatom 110:107.