Najavio meč s Barcom
26

Musin trener otkrio šta je Realu donijela pobjeda protiv Partizana: Sigurno se nećemo prevariti

K. H.
Chus Mateo (Foto: EPA-EFE)
Chus Mateo (Foto: EPA-EFE)
Trener košarkaša Real Madrida Chus Mateo najavio je da su njegovi igrači spremni napasti još jednu titulu prvaka Evrope, a pred duel polufinala na Final Fouru protiv Barcelone je istakao da je Kraljevski tim još snažniji i motivisaniji nakon preokreta i pobjede protiv Partizana.

On je rekao da je njegov tim uzbuđen što će imati šansu da se bori za titulu prvaka Evrope i da svi u njegovom timu znaju da će biti jako teško protiv Barcelone. Ipak, smatra da ekipa ima kvalitet i energiju da ostvari uspjeh.

"Uradili smo nešto veoma lijepo, prevazišli smo 0-2 protiv protivnika koji nam je mnogo otežao i ta situacija nam je podigla moral i zbog nje izgledamo snažniji te ćemo sanjati o tome da prođemo u finale. Što da ne... Barcelona je nevjerovatan protivnik, dobro su trenirani i dobro rade, igrači su im na vrhunskom nivou i imaju iste mehanizme već neko vrijeme s njihovim trenerom. Nećemo se prevariti i znamo koliko će težak meč biti, ali smo uzbuđeni", rekao je Mateo.

Nakon toga je govorio i o izostancima u Realu, za koji neće igrati Vincent Poirier, Gabriel Deck i Guerschon Yabusele.

"Probat ćemo da ih zamijenimo, izostanci su dio igre i morat ćemo nadoknaditi njihov izostanak. Mirotića ćemo probati čuvati na drugačiji način, vidjet ćemo šta će nam to na kraju donijeti. Neće biti lagano braniti ga, on je superklasa, a bez Decka i Yabuselea će nam biti teže, no pokušat ćemo energijom drugih igrača da to nadoknadimo", rekao je trener Reala.

Meč između Reala i Barcelone igra se u petak s početkom u 20 sati.