Animirani spot
29

NBA liga objavila hit reklamu, Jokić s konjem dolazi pred Curryja

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nikola Jokić i Steph Curry glavni su junaci najnovije reklame koju je NBA liga snimila povodom predstojećeg božićnog spektakla, a fanovi su oduševljeni viđenim.

Reklama je snimljena povodom utakmice Golden State Warriorsa i Denver Nuggetsa koja se igra u noći s 24. na 25. decembar, odnosno uoči Božića.

Amerikanci su se u reklami poigrali s nazivom popularne igre "horse", kod nas poznatije kao "magarac", kada pokušavate da pogodite što teži šut, a za promašaj dobijate po jedno slovo riječi i ko sakupi cijelu - gubi.

Reklama je snimljena kao animirani film, a dok Curry šutira na koš prilazi mu Jokić s konjem, a već je općepoznato koliko srbijanski košarkaš obožava tu životinju.

Brzo su reklamu počeli dijeliti korisnici društvenih mreža koji ne skrivaju svoje oduševljenje.

Duel Denvera i Golden Statea igra se u kasnijem terminu, u noći između 24. i 25. decembra od 1:30 sati po našem vremenu.

Denver je trenutno četvrtoplasirani tim Zapadne konferencije NBA lige s omjerom 15 pobjeda i 9 poraza, a Warriorsi su na negativnom omjeru od 10-12 i nalaze se tek na jedanaestoj poziciji iste konferencije.