Trofej ide u Italiju
112

Nenad Marković sa Sassarijem osvojio turnir "Mirza Delibašić", u finalu pao Cluj

N. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Košarkaši italijanskog Dinamo Sassarija osvajači su 17. izdanja Memorijalnog turnira "Mirza Delibašić", pošto su večeras u finalu savladali rumunski Cluj rezultatom 85:75.
Košarkaši italijanskog Dinamo Sassarija osvajači su 17. izdanja Memorijalnog turnira "Mirza Delibašić", pošto su večeras u finalu savladali rumunski Cluj rezultatom.

Tako je do trofeja najboljeg na turniru, koji se igra u čast jednog od najvećih sportista u historiji Bosne i Hercegovine, stigao bosanskohercegovački trener Nenad Marković, koji s klupe predvodi Sassari.

Sassari je večeras do pobjede stigao nakon preokreta, pošto je Cluj bio taj koji je vodio kroz cijelo prvo poluvrijeme.

Nakon dvije četvrtine utakmice rezultat je bio 38:35 u korist rumunskog sastava, ali u trećoj četvrtini Sassari ubacuje u višu brzinu i pravi razliku.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Na krilima Justina Bibbinsa i Mattea Tambonea Sassari pravi preokret, a na kraju nije bilo ni previše drame.

Slavio je Sassari siguran trijumf od 85:75 i stigao do trofeja najboljeg na turniru, koji mu je poslužio kao sjajna uvertira za kvalifikacije za Ligu prvaka.

Pomenuti Bibbins je meč okončao sa 22 poena, a 20 koševa je dodao Tambone, koji je imao i 5 skokova. Na drugoj strani, u redovima Cluja, blistao je Zavier Marouis Simpson sa 22 poena, a još su dvocifreni bili i Adam Amani Mokoka s 12 te Zachary Scott Hankins sa 10 poena.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Podsjećamo, ranije danas je u meču za 3. mjesto Bosna savladala Dubai 81:73, a priznanje za igrača koji je na turniru najviše podsjetio na legendarnog Kinđeta dobio je košarkaš Bosne Petar Kovačević.

MVP turnira je košarkaš Sassarija Bibbins.