Prijavite svoju ekipu
1

Novi termin održavanja "Gorenje S.ketch Street Basketball 2024"

Sponzorirani članak
"Gorenje S.ketch Street Basketball 2024", 12. takmičenje u "uličnoj košarci" za osnovce i srednjoškolce koje je bilo planirano za naredni vikend je odgođeno zbog loših vremenskih uslova i bit će odigrano od 21. do 23. septembra.

Na turniru će učestvovati više od 40 ekipa iz 20 osnovnih i srednjih škola, u pet konkurencija: dječaci do 9. razreda osnovne škole, do 2. razreda srednje škole, do 4. razreda srednje škole kao i djevojčice do 9. razreda osnovne škole i do 4. razreda srednje škole.

Produžen je i rok za prijavu ekipe do 13.9. i organizator poziva sve osnovne i srednje škole, koje još nisu stigle da prijave ekipe to učine do kraja ove sedmice na e-mail [email protected].

Svaka škola može prijaviti neograničen broj ekipa, a učešće ekipa je besplatno. Najbolje ekipe u svih pet konkurencija će osvojiti nagrade, koje su pripremili Gorenje, Raiffeisen Bank, GojiSan, Promo, Quickie, Sika i Bracom.

Organizatori također pozivaju sve zainteresovane za ovo takmičenje da "zaprate" Facebook i Instagram stranicu gdje će biti objavljivane sve aktuelne informacije o turniru (rasporedi, rezultati, slike…).

Prvo kolo počinje u subotu (21.9.2024.) u 10:00 sati, dok su finalni mečevi na rasporedu u ponedjeljak (16.9.2024.) od 16:00 sati.

Projekat podržali: Gorenje, Raiffeisen Bank Club Paket, GojiSan, Promo, Quickie, Sika BH, Bracom, Perutnina Ptuj, Aria Mall i Knap studio.

Medijski pokrovitelji: RSG radio, Antena Sarajevo, Klix.ba, Hayat TV, i SCsport.ba.

Više informacija možete pročitati na linku.