Iznenadio izgledom
36

Nurkić smršao pred novu sezonu: Novinar ga nazvao "manjim" i pitao za težinu, trener mu dao specijalni zadatak

H. H.
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter)
Jusuf Nurkić (Foto: Twitter)
Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić i trener Phoenix Sunsa Mike Budenholzer govorili su uoči početka nove NBA sezone, a primjetno je bilo da je popularni Juka znatno smršao.

Njegov izgled iznenadio je i jednog od novinara koi je konstatovao da je "manji" nego prije i da je lakši od 130 kilograma, na što je Nurkić kroz osmijeh kazao da mu se ne sviđa riječ "manji", a potom je objasnio promjenu:

"Smršao sam jer želim ostati zdrav i odigrati sve 82 utakmice ove sezone. Došao sam u sjajnoj formi, vjerovatno u najboljoj posljednjenih godina i moj cilj je da odigram najbolju sezonu u karijeri", najavio je Nurkić.

Na pitanje novinara koliko sada kilograma ima, Juka je sa smiješkom kazao: "Ne mogu vam sve otkriti".

Istovremeno, trenera Phoenixa Mikea Budenholzera pitali su za viralni snimak na kojem se moglo vidjeti kako Nurkić vježba šut za tri poena.

"Ja ga nisam gledao, ali o tome su mi pričala djeca i treneri. Dobio je instrukcije da vježba šut za tri poena, a sve ćemo vidjeti kada počnu utakmice", otkrio je Budenholzer specijalni zadatak koji je dodijelio Nurkiću ove sezone.

Naš najbolji košarkaš je potvrdio da ima izvanredan odnos s Budenholzerom, koji ga je čak posjetio i u Zadru tokom pauze, te su otvoreno razgovarali o idejama za novu sezone.

Trener Phoenixa je pohvalio Nurkića kao sjajnog igrača, s rijetkim kvalitetom, istakavši da želi dodatno razviti njegov napadački potencijal.

Nova NBA sezona počinje krajem oktobra, a Pheonix će prvi susret igrati 24. oktobra protiv Los Angeles Clippersa.