LeBron u centru pažnje
22

Objavljen trailer za željno iščekivanu Netflixovu seriju koja prati sezonu pet NBA zvijezda

D. P.
Serija prati sezonu pet NBA zvijezda (Foto: Netflix)
Serija prati sezonu pet NBA zvijezda (Foto: Netflix)
Netflix je objavio prvi puni triler za dokumentarnu seriju Starting 5, koja je tokom prošle sezone pratila pet različitih NBA igrača uključujući LeBrona Jamesa.

LeBron James (LA Lakers), Jayson Tatum (Boston Celtics), Domantas Sabonis (Sacramento Kings), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves) i Jimmy Butler (Miami Heat) akteri su dokumentarca kojeg svijet sporta željno iščekuje.

Netflix je pratio ovih pet NBA zvijezda kroz cijelu prošlu sezonu, a impresivni kadrovi će biti prikazani kroz 10 epizoda serije koja će premijeru na Netflixu imati 9. oktobra.

Osim terena, serija prikazuje život ovih pet NBA zvijezda i van parketa, a bit će prikazani njihovi pojedinačni rezultati kroz sezonu uključujući i Tatumovo osvajanje šampionskog naslova sa Celticsima.

Režiju su potpisali Susan Ansman, Thristan Williams i Peter J. Scalettar, a izvršni producenti su Maverick Carter, Jamal Henderson, Philip Byron i Randy Mims.

Serija prikazuje snimljene trenutke svih pet zvijezda u njihovim borbama na terenu i van njeg, probleme s povredama i sve ono što im je stalo na put. Naravno, s najviše pažnje fanovi iščekuju da vide sve ono što su kamere zabilježile iz života jednog od najvećih košarkaša svih vremena LeBrona Jamesa.

Za stručnjake, serija Starting 5 je odličan nastavak dokumentarca The Last Dance posvećenog posljednjoj sezoni Michaela Jordana u Chicago Bullsima, a koja je objavljena 2020. godine tokom pandemije koronavirusa.