Promijenio planove
26

Ognjen Jaramaz iznenadio izborom kluba nakon Partizana, ostat će u Euroligi

D. P.
Jaramaz ima ozbiljno iskustvo u Euroligi (Foto: EPA-EFE)
Jaramaz ima ozbiljno iskustvo u Euroligi (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski košarkaš Ognjen Jaramaz karijeru nastavlja u španskoj Baskoniji, nakon što je ovog ljeta napustio redove Partizana.

Ovaj 28-godišnji playmaker ostaje igrati u Euroligi, a pozitivna stvar je i što poznaje špansku košarku jer je svojevremeno nastupao za San Pablo Burgos u sezoni 2018/2019 u kojoj je postizao 6,4 poena po utakmici.

Jaramaz predstavlja posljednje pojačanje Baskonije za novu sezonu, čime je kompletiran prijelazni rok, a trebao bi donijeti dodatno iskustvo zbog dugogodišnjeg igranja u najjačoj evropskoj košarci.

Osim Partizana i Burgosa, Jaramaz je igrao i za matični klub Megu, ali i Bayern s kojim je debitovao u Euroligi. Za Partizan je prošle godine odigrao 22 utakmice u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi.

Zanimljivo, Partizan je ranije tokom ljeta doveo veliko pojačanje iz Baskonije, a radi se o novom kapitenu Vanji Marinkoviću, pa su ova dva kluba tokom ljeta odradila svojevrsnu razmjenu košarkaša.

Prelazak Jaramaza u Baskoniju je iznenadio mnoge pošto se tokom cijelog ljeta spominjalo kako ima dogovor sa CSKA-om iz Moskve.