Iznenadio javnost
56

Ovako izgleda sobica NBA košarkaša Stevena Adamsa iako je zaradio 145 miliona eura

D. P.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Dugogodišnji NBA košarkaš Steven Adams, novi član Houston Rocketsa, objavio je fotografiju svoje sobice u kojoj će provesti naredni dio karijere, a ona je privukla veliku pažnju na društvenim mrežama.

Adams (31) se sprema za svoju 11. sezonu u NBA ligi, a za to vrijeme zaradio je 159 miliona dolara (145 miliona eura). No, bez obzira na sve to, njegov novi dom bit će sobica bez namještaja i sa samo jednim krevetom.

Ovaj novozelandski košarkaš objavio je fotografiju nove sobe i tako privukao veliku pažnju. Adams je dodao kako se raduje "novom početku" jer je iza njega težak period.

Adam se još u februaru promijenio klub i iz Memphis Grizzliesa je prešao u Houston Rocketse, ali u novom klubu nikada nije zaigrao jer je prošao kroz težak period rehabilitacije nakon povrede.

Propustio je cijelu sezonu i sada se priključio novom timu kako bi se spremio za početak sezone.

"Moram biti pametan s igranjem. To je dvogodišnji proces, ali to ne znači da ne mogu igrati, to znači da moram biti oprezan", rekao je Adams za klupsku stranicu Houstona.

To je za Novozelanđanina prva teža povreda od početka NBA karijere i 2013. godine. Iz matičnog Wellingtona otisnuo se put SAD-a i igrao za Oklahomu, New Orleans i Memphis. Naravno, u Oklahoma City Thunderu ostavio je najveći utisak za sedam provedenih godina tamo.

NBA predsezona počinje 8. oktobra, a regularna sezona za Houston Rocketse 24. oktobra kada bi Adamsa mogli vidjeti na parketu nakon jednogodišnje pauze.