Komentar selektora
1.8k

Pešić: Američki košarkaši su protiv Srbije očito posebno motivisani

N. K.
Svetislav Pešić (Foto: EPA-EFE)
Svetislav Pešić (Foto: EPA-EFE)
Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić komentarisao je današnju utakmicu u kojoj je njegova selekcija doživjela težak poraz od reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.
"Utakmica kakvu smo sigurno očekivali i ništa novo nismo doživjeli. Velika je razlika kad Amerikanci igraju protiv nas, oni tad očigledno imaju dodatnu motivaciju. Nismo puno govorili o odbrani, tu sve počinje i to je baza. Ne samo kod nas", rekao je Pešić.

Istakao je kako se Srbija u pripremnom dijelu koncentrisala na napad.

"Znali smo da će vršiti pritisak na našu organizaciju igre. Prerano smo počeli uzimati šuteve, a on nas nije specijalno služio. Igraš koliko ti rival dozvoli, ovo sve je dokaz da smo izgubili organizaciju igre i sve ono što smo dobro radili u prvom poluvremenu. To je najkraća analiza", podvukao je Pešić.

Podsjetimo, Američka reprezentacija je u odbranu olimpijskog zlata krenula visokom 110:84 pobjedom protiv svjetskog viceprvaka Srbije u susretu 1. kola grupe C u Lilleu.

Amerikanci su pogodili 18 od 32 pokušaja za tricu (56 posto), a prednjačio je Kevin Durant koji je pogodio svih svojih pet dalekometnih pokušaja.