Tražit će razmjenu
11

Portland donio veliku odluku o Jusufu Nurkiću, uskoro bi mogao napustiti ekipu i preći u novi klub

K. H.
Jusuf Nurkić (Foto: EPA-EFE)
Jusuf Nurkić (Foto: EPA-EFE)
Američki novinar Jake Fischer piše da bi Jusuf Nurkić mogao napustiti ekipu Portlanda početkom februara, kada se i zvanično otvori period u kojem klubovi mogu vršiti razmjenu igrača.

Kako je naveo, Portland će Jeramiju Grantu ponuditi produženje ugovora s maksimalnim ugovorom na četiri godine, ali da on još uvijek nije prihvatio ponudu i da želi da ugovor traje pet godina. Dodaje i to kako su Grant i Lillard "središnja tačka" u Portlandu i da klub želi graditi tim oko njih.

"Portland je ostavio protivničkim timovima dojam da je otvoren za razgovore o većini svojih igrača, a posebno o Joshu Hartu i Jusufu Nurkiću. Žele igrače koji su atletski moćni i dobre defanzivce koji šutiraju s krila", navodi ovaj novinar.

Nurkić je u Portland stiago 2017. godine iz ekipe Denvera, za koju je igrao tri sezone, a ranije je igrao u Hrvatskoj gdje je nastupao za ekipe Cedevite i Zadra.

U ovoj sezoni, Nurkić je odigrao ukupno 43 meča, a u prosjeku postiže 14,1 poen po meču i tome dodaje 9,7 skokova i tri asistencije. Ukupno, u NBA ligi je odigrao 454 meča, a prosjek mu je 12,4 poena po meču.