Dvije majstorice
11

Poznati svi učesnici Final Foura Eurolige i parovi polufinala, Musa s Realom brani titulu

H. H.
Fennerbahče je bio bolji od Monaca sa 3:2 u seriji (Foto: EPA-EFE)
Fennerbahče je bio bolji od Monaca sa 3:2 u seriji (Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Fenerbahčea i Olympiacosa posljednji su učesnici Final Foura Eurolige nakon večerašnjih utakmica koje su odlučivale o prolazu.

Prava drama viđena je u duelu Monaca i Fenerbahčeao koja je odlučena u produžetku, a na kraju je nakon produžetka bilo 80:79 za turski tim..

Odlučio je veteran Nick Calathes koji je dvije trojke u finišu, uključujući i onu za pobjedu 19 sekundi prije kraja.

Upravo je Calathes sa 14 poena bio najefikasniji kod Fenera, a isto toliko je postigao i Scottie Wilbekin, dok se istakao i Tarik Biberović sa 13 ubačaja.

Monacu nisu pomogli ni Mike James sa 20 i Donatas Motiejunas sa 16 poena.

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je tako slavila sa 3:2 u seriji, a na završnom turniru će u polufinalu igrati protiv Panathinaikosa.

Majstoricu smo gledali i u okršaju Barcelone i Olympiacosa, a na kraju su Grci u dramatičnom susretu slavili sa 63:59 i prošli su u polufinale u kojem će igrati protiv Real Madrida našeg Džanana Muse.

Olympiacos su do pobjede prevodili Mckissic sa 12 i Milutinov sa 10 poena, dok je najefikasniji u redovima Barcelone bio Laprovittola sa 17 ubačaja.

Final Four Eurolige na programu je od 24. do 26. maja u Mercedes-Benz Areni u Berlinu. Titulu prvaka Evrope brani ekipa Real Madrida.