Od moždanog udara
127

Preminuo je Joe Bryant, nekada sjajni košarkaš i otac legendarnog Kobea

D. P.
Kobe i Joe (Foto: Twitter)
Kobe i Joe (Foto: Twitter)
Tužne vijesti za košarkaški svijet stižu iz Sjedinjenih Američkih Država jer je preminuo Joe Bryant, nekada dugogodišnji NBA košarkaš i otac legendarnog Kobea Bryanta.

Joe Bryant (69) podlegao je nakon teškog moždanog udara. To je potvrdio trener njegovog nekadašnjeg koledža Le Sallea Fran Dunphy, a vijest stiže četiri i po godine nakon smrti njegovog sina i unuke, Kobea i Gigi Bryant.

Kobeov otac osam godina igrao je u NBA ligi Philadelphiju, San Diego i Houston. No, najveći trag ostavio je u Italiji, pa je tako Kobe rano djetinjstvo proveo u Evropi i otud njegova ljubav prema Italiji.

Joe i Kobe Bryant bili su posebno vezani tokom djetinjstva. Ipak, njihov odnos je vremenom postao zategnutiji jer je Kobe od oca tražio više slobode i nezavisnosti od svoje porodice. Stoga, Joe nije komentarisao javno smrt svog sina prije više od četiri godine.

Joe Bryant je igračku karijeru završio u Francuskoj 1991. godine, a onda se posvetio trenerskom poslu i radio na različitim koledžima, ali i u ženskoj verziji NBA lige (WNBA). Dugo je radio i u Aziji vodeći timove iz Tajlanda, Kine i Japana.

Osim sina Kobea, Joe Bryant je imao i dvije kćerke, Shariju i Shayu.