Učestvovao i Musa
329

Publika u Zagrebu zanijemila pojavom holograma Dražena Petrovića na memorijalu

D. P.
Najemotivniji trenutak večeri (Foto: Screenshot)
Najemotivniji trenutak večeri (Foto: Screenshot)
U zagrebačkoj Areni večeras je održan spektakularni memorijal posvećen legendarnom košarkašu Draženu Petroviću, a vrhunac večeri bila je pojava Draženovog holograma u dvorani.

U Draženovom memorijalu učestvovali su velikani hrvatske i evropske košarke, a učesnik je bio i naš Džanan Musa koji nije želio propustiti priliku za ovakav događaj.

Revijalnu utakmicu odigrali su Team Dražen, sastavljen od euroligaških košarkaša među kojima je bio i Musa, te tim Hrvatske. Završeno je rezultatom 110:107.

Memorijal je organizovan na 60. godišnjicu od rođenja Dražena Petrovića, tragično stradalog legendarnog košarkaša, a događaj su uveličale brojne legende svjetske košarke.

Specijalni gost bio je Luka Dončić, koji je na samom startu pozdravio gledatelje. Među gostima bili su hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Dario Šarić, koji nisu nastupili u utakmici.

No, najspektakularniji i najemotivniji trenutak večeri bila je pojava holograma Dražena Petrovića. Slavni košarkaš se "obratio" prisutnima uz pomoć umjetne inteligencije.

Publika je doslovno zanijemila kada se Dražen "pojavio" u dvorani, a porodica nije mogla sakriti suze tokom ovog trenutka. Nakon obraćanja, publika je u glas zapjevala: "Kako je dobro vidjeti te opet".