Drama u finišu
30

Real u El Clasicu savladao Barcu za finale Superkupa Španije, Musa ubacio 11 poena

N. M.
Foto: Real Basket/Twitter
Foto: Real Basket/Twitter
Košarkaši Real Madrida plasirali su se u finale Superkupa Španije nakon što su večeras u El Clasicu pobijedili Barcelonu rezultatom 89:83.

Bolje je u utakmicu ušla Barcelona pa je vodila sredinom prve četvrtine sa 10:7, a onda Real dodaje gas i do kraja ovog perioda igre uz šest poena koje je postigao Musa preokreće rezultat u svoju korist (20:18).

Gledali smo sjajnu borbu dva velika rivala i u drugoj četvrtini, u kojoj Barca uspijeva stići do vodstva i na odmor otići s prednošću od 42:41.

Drugo poluvrijeme je bolje otvorio Real Madrid, koji sjajnim pogotkom Muse uz prekršaj dolazi do 53:46, a sredinom treće četvrtine je prednost Madriđana postala i dvocifrena (58:48).

Čuvao je nakon toga Real svoju prednost sve do sredine četvrte četvrtine, kada Barcelona prilazi na samo poen zaostatka, što je najavilo dramu u završnici.

Imala je Barcelona dva napada za vodstvo, ali Real je odigrao sjajnu odbranu te uspijeva povesti sa 75:71. No, potom Katalonci poravnavaju na 75:75 na dvije minute prije kraja.

Važan koš na minut prije kraja uz faul ubacuje Hezonja, a na kraju Real stiže do pobjede rezultatom 89:83.

Džanan Musa je emisiju završio sa 11 poena, 5 skokova i 2 asistencije, a iz igre je šutirao 4/7 za dva i 0/6 za tri poena.

Jedini efikasniji od Muse su u Realu bili Facundo Campazzo sa 17 i Mario Hezonja sa 12 poena. Kod Barcelone je sa 17 poena sjajan bio Jabari Parker, a 14 je dodao Dario Brizuela.

U finalu Superkupa će Real Madrid igrati protiv boljeg iz duela Murcije i Unicaje u drugom polufinalu.