Nosila ga euforija
212

Selektor Italije napravio šou poslije pobjede protiv Srbije, skočio je u zagrljaj Antetokounmpu

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Selektor košarkaša Italije Gianmarco Pozzecco bio je izuzetno raspoložen nakon pobjede njegove selekcije protiv Srbije u meču osmine finala Eurobasketa, a u velikoj euforiji zatrčao se prema grčkoj zvijezdi Giannisu Antetokounmpu i skočio mu u zagrljaj.

Nakon utakmice u kojoj je njegova selekcija senzacionalno izbacila prvog favorita turnira, Pozzecco se prvo pozdravio sa svim igračima Srbije, a nedugo nakon toga u tunelu se sreo s grčkim košarkašem Giannisom Antetokounmpom i od silne sreće i euforije poletio mu je u zagrljaj.

Antetokounmpu, koji je bio vidno iznenađen postupkom selektora Italije, nije preostalo ništa drugo nego da odgovori na zagrljaj i s osmijehom reaguje na potez selektora Italije.

"Neka ovo bude najviralnija objava na Eurobasketu 2022 godine", napisali su na zvaničnoj stranici turnira.

Treba reći i to da je Pozzecco u toku meča isključen zbog dvije tehničke greške, a dok je napuštao svoje mjesto, pozdravio se sa cijelim svojim timom, kao i protivničkim. Kada se uradio sve što je želio, pri ulasku u tunel se rasplagao.

Njegov emotivni izlazak kao da je bio injekcija za igrače Italije koji su nakon toga zaigrali mnogo bolje, napravili seriju 16:2 za pet minuta i došli do preokreta, kasnije i pobjede.

Nakon utakmice je napravio šou u dvorani, slavio je sa svojim igračima ogroman uspjeh, a u proslavu je unio veliku količinu emocija.

Podsjećamo, najbolji u selekciji Italije bio je Marco Spissu s 22 poena i šest asistencija, dok je Nicolo Melli imao 21 poen i šest skokova.

Italija će u četvrtfinalu Eurobasketa igrati protiv selekcije Francuske koja je jučer izbacila Tursku.