Rođeni Mostarac
0

Selektor košarkaša Hrvatske uoči utakmice sa BiH nahvalio našeg reprezentativca

E. K.
Selektor Hrvatske Josip Sesar (Foto: EPA-EFE)
Selektor Hrvatske Josip Sesar (Foto: EPA-EFE)
Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Josip Sesar je u razgovoru za hrvatske medije najavio dvomeč s Bosnom i Hercegovinom u novembru.

Rođeni Mostarac je istakao da je u kontaktu s tri ili četiri nova košarkaša koji bi ih mogli pojačati u ovom reprezentativnom ciklusu te je zatim i komentarisao reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Neću spominjati imena, ali u zadnjih sedam dana sam kontaktirao tri ili četiri igrača koja dosta dugo nisu u reprezentaciji. Sve sam vrijeme u kontaktu s njim. Ante je dobar momak, imamo korektan odnos, razgovaramo, ali razgovor uvijek ode u nekom drugom smjeru. No, ima još vremena do novembra", rekao je Sesar za Sportske novosti i dodao:

"BiH je i protiv Francuske bila na dva-tri posjeda u posljednjih pet minuta kao i mi. Puno ovise o Musi koji im je glavni kreator jer nemaju naturalizovanog košarkaša. Normalno, nemaju Nurkića kao što ni mi nemamo NBA igrače, ali imaju igrače koji već dugi niz godina igraju, to su igrači koji su u 'primeu', od Atića, Lazića, Halilovića, Kamenjaša i Gegića. To su igrači koji mogu preuzimati od jedan do pet. Mogu puno preuzimati u odbrani, Musa daje puno napadački, ne možeš njega braniti jedan na jedan, moraš puno pomagati, tu je i Kamenjaš koji se profilisao u modernog centra, čovjek nosi Budućnost. Ozbiljna reprezentacija i moramo se pripremiti za to. Mislim da će se igrati u Draženovom domu utakmica i nadam se da će dvorana biti puna te da će nas publika nositi i da će nam biti velika podrška".

Otkrio je Sesar da u reprezentaciji Hrvatske neće biti četverice košarkaša u dvomeču protiv Bosne i Hercegovine.

"Nema Hezonje, Zubca, Šarića i Brankovića. Razgovarao sam sa Šamanićem, vidjet ćemo hoće li igrati s klubom ili ne, bilo je idealno kad je došao u Fenerbahče", kazao je selektor Hrvatske i nastavio dalje.

"Podjednake su reprezentacije, vidjet ćemo ko će imati momentum, svaki koš je bitan, odmah za tri dana se igra u Sarajevu. Nadam se da će svi igrači biti zdravi, da će se odazvati i da ćemo u tri dana napraviti sve što možemo i da ćemo ostvariti dobar rezultat".

Utakmice između Hrvatske i Bosne i Hercegovine se igraju 21. novembra u Hrvatskoj te tri dana kasnije u našoj domovini.