Finale u Murciji
32

Senzacija u Superkupu Španije: Musin Real izgubio od Unicaje i ostao bez trofeja

N. K.
Košarkaši Reala se na kraju ipak nisu radovali (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši Reala se na kraju ipak nisu radovali (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši Unicaje priredili su senzaciju u Murciji gdje su osvojili Superkup Španije nakon što su u večerašnjem finalu bili bolji od favorizovanog Reala rezultatom 90:80.

Unicaja je sjajno odigrala prvu četvrtinu u kojoj je stekla prednost od čak 13 poena razlike. Ipak, Real se probudio do odlaska na odmor te smanjio zaostatak na minus četiri poena.

Nije se Real uspio nametnuti ni u trećoj četvrtini te je Unicaja konstantno održavala prednost. Identično je bilo i u posljednjoj četvrtini pa je Unicaja bez većih problema došla do zaslužene pobjede.

Najbolji u redovima Unicaje bili su Taylor s 20 i Perry sa 16 poena. Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović je igrao 13 minuta i za to vrijeme postigao pet poena te imao i jedan skok.

Campazzo je bio jedini raspoložen kod Reala s 19 poena te ga je donekle još pratio Deck s 13 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa je igrao 28 minuta i za to vrijeme postigao osam poena te je imao još po dvije asistencije i skoka.

Musa je tako ostao na pet osvojenih trofeja s Realom otkako je stigao u Madrid u ljeto 2022. godine. S Kraljevima je osvojio jednom Euroligu, špansko prvenstvo, kup Španije i dva puta Superkup Španije.

Inače, Unicaja je večeras prvi put u historiji osvojila Superkup Španije nakon što su tri puta gubili u finalu. Real je ostao na devet naslova u čemu prednjači u Španiji ispred Barcelone koja ima pet.