NBA predsezona
37

Sjajni Garza potpuno nadigrao Jokića i zatrpao koš Denvera, zaigrao i oporavljeni Nurkić

N. M.
Luka Garza (Foto: Twitter)
Luka Garza (Foto: Twitter)
Protekle noći su u Americi odigrane nove utakmice NBA predsezone, a fantastične partije pružili su reprezentativci Bosne i Hercegovine Luka Garza i Jusuf Nurkić.

Garza je briljirao u dresu Minnesota Timberwolvesa, s kojima je poražen od Denvera rezultatom 132:126, ali je na ovom meču bh. košarkaš potpuno nadigrao Nikolu Jokića i zatrpao koš Nuggetsa.

Garza je ubacio 29 poena uz šut iz igre 11/17, a uhvatio je i 9 skokova. Na drugoj strani je izdominirao Nikolu Jokića, koji je za gotovo pola sata na parketu ubacio samo 4 poena, uhvatio 7 skokova i podijelio 7 asistencija.

S druge strane, oporavljeni Nurkić je debitovao u ovogodišnjoj predsezoni i odigrao je sjajno u porazu Phoenix Sunsa od Los Angeles Lakersa 128:122.

Nurkić je ubilježio sjajne brojke jer je ubacio 15 poena, uhvatio 7 skokova, dva puta je blokirao protivničke igrače te im je ukrao jednu loptu. Iz igre je šutirao 6/11, a ubacio je dvije trojke iz četiri pokušaja.

Lakersi su u ovom meču slavili nakon produžetka, a junaci Jezeraša bili s Anthony Davis sa 35 poena i 10 skokova te Dalton Knecht, također sa 35 koševa.

Nova NBA sezona počet će 22. oktobra, a titulu prvaka branit će ekipa Boston Celticsa, koja je u prošlosezonskom finalu nadigrala Dallas Maverickse.