Poraz od Bayerna
0

Sjajna partija Džanana Muse nedovoljna Realu na početku nove euroligaške sezone

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Džanan Musa odigrao je sjajan meč za svoj Real na otvaranju Eurolige protiv minhenskog Bayerna.
Njegov Real je iznenađujuće poražen od minhenskog Bayerna rezultatom 97:89, a Musa je pružio veoma dobru utakmicu protiv renomiranog protivnika.

Kraljevi su u trećoj četvrtini u više navrata imali prednost od desetak poena što je Bayern nadoknadio u posljednjem periodu igre i došao do dvocifrenog vodstva.

Uspio se Real vratiti u posljednjim sekundama i doći na minus jedan, ali do potpunog preokreta nisu mogli pa je trijumf otišao na stranu Bavaraca.

Naš reprezentativac je bio drugi najefikasniji igrač Reala, postigao je 18 poena uz četiri skoka i dvije asistencije, a jedini efikasniji od njega je bio Facundo Campazzo s 19 poena i devet asistencija.

Pratili su ih Xavier Rathan-Mayes i Walter Tavares sa po 12 poena dok je Gabriel Deck dodao 11 uz pet skokova. Tavares je imao još devet skokova.

Bayern je do pobjede vodio Shabazz Napier sa 25 poena i po dva skoka i asistencije dok je Johannes Voigtmann dodao 19 uz deset skokova i četiri asistencije. Carsen Edwards je postigao 14 poena uz šest skokova i tri asistencije, a još je dvocifren bio Devin Booker sa 11 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Rezultati:

Alba - Panathinaikos 77:87

Monaco - Milano 93:80

Zalgiris - Barcelona 74:67

Baskonia - Partizan 88:82

Bayern - Real Madrid 97:89

Maccabi Tel Aviv - ASVEL 89:82

Tabela: