U odličnoj formi
254

Sjajni Musa ponovo briljirao i odveo Real do pobjede u gostima kod Joventuta

N. K.
Džanan Musa (Foto: Real Madrid Basket)
Džanan Musa (Foto: Real Madrid Basket)
Košarkaši Real Madrida pobijedili su u gostima u 15. kolu španske ACB lige ekipu Joventuta rezultatom 101:73, a ponovo je svoju ekipu do trijumfa vodio bh. reprezentativac Džanan Musa.

Naš košarkaš je na terenu proveo 17 minuta i to mu je bilo dovoljno da bude najefikasniji igrač svoje ekipe s 15 poena. Tome je dodao i četiri asistencije te dva skoka.

Ovo je samo nastavak odlične forme u kojoj se Musa nalazi budući da je nedavno briljirao i u euroligaškoj utakmici protiv Partizana.

Pomoć je večeras imao u Hezonji koji je postigao 14 poena, dok su Andrews s 11 i Tomić s 10 poena bili najbolji u redovima domaćeg tima.

Inače, Real je odlično ušao u utakmicu i već nakon prve četvrtine imali su osam poena prednosti. Ona je rasla sve do odlaska na odmor kada je rezultat na semaforu bio 53:35 za Real.

I u nastavku utakmice madridska ekipa nije popuštala te je prednost konstantno rasla. Joventut je na kraju doživio pravu katastrofu.

Real je ostao na prvom mjestu ACB lige sa 14 pobjeda i jednim porazom ispred Unicaje koja ima tri poraza u ovoj sezoni. Joventut je na devetoj poziciji s omjerom 8-6.