Pobjede domaćina
8

Solidan nastup Garze u teškom porazu Detroita, u NBA ligi odigrana samo četiri meča

K. H.
Luka Garza
Luka Garza
Bh. košarkaš Luka Garza postigao je osam poena u teškom porazu njegovog Detroita od Memphisa rezultatom 118:88, a on je na terenu proveo nešto više od 18 minuta i uz to je uspio upisati četiri skoka i tri asistencije.

Odmah na početku utakmice Memphis je došao do prednosti od 18 poena (30:12), a bolju igru iz prve dionice samo su nastavili kontrolisati u nastavku prvog poluvremena te na pauzu otići s prednošću od 16 poena. Bilo je 62:46.

Da će Memphis doći do pobjede bilo je jasno na početku treće dionice kada su dodatno povećali svoje vodstvo, došli do prednosti od 30 poena razlike i do kraja susreta samo mirno priveli meč kraju i upisali 26. pobjedu u ovoj sezoni.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Morant koji je ubacio 22 poena, a pratio ga je Brooks koji je ubacio 18 te Williams koji je meč završio sa 14 ubačenih poena.

U poraženoj ekipi istakao se Lee koji je ubacio 14 poena, dok je naš Garza za nešto više od 18 minuta ubacio osam poena te dodao četiri skoka i tri asistencije.

U ostalim mečevima New York je pobijedio Boston na svom terenu rezultatom 108:105, dok je New Orleans, također na svom terenu, bio bolji od Golden Statea rezultatom 101:96. U posljednjem meču večeri Phoenix je bio bolji od LA Clippersa rezultatom 106:89.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore