Veliki preokret
664

Srbija se vratila s -24, pobijedila Australiju i sada čeka Ameriku u polufinalu OI

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale turnira na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što su danas u duelu četvrtfinala bili bolji od selekcije Australije rezultatom 95:90.

Iako je Srbija bolje otvorila utakmicu, prva četvrtina potpuno je pripala Australiji koja je imala 14 poena prednosti.

I u drugoj četvrtini Australija je nastavila pogađati gotovo sve što su pokušali pa je prednost u jednom trenutku iznosila nevjerovatna 24 poena (44:20). Ipak, uspjela se Srbija malo sabrati pa su do odlaska na odmor smanjili zaostatak na minus 12 poena.

U nastavku utakmice Srbija se preporodila i sredinom treće četvrtine uspjeli su čak preokrenuti rezultat (61:60). Do ulaska u posljednju četvrtinu igralo se uglavnom koš za košem.

U sličnom tempu se igralo i u posljednjoj četvrtini u kojoj je Srbija imala konstantno minimalnu prednost. Ipak, nakon drame u završnici, sjajni Mills je spasio Australiju i odveo meč u produžetke.

Uslijedila je nova drama, a u njoj se bolje snašla Srbija koja je na kraju uspjela savladati uporne Australce i izboriti naredni krug olimpijskog turnira.

Najbolji u Srbiji bio je Nikola Jokić koji je postigao 21 poen i imao 14 skokova, dok je Bogdan Bogdanović postigao 15 poena. Parry Mills je bio najbolji kod Australaca s 26 poena, a Josh Giddey je ubacio 25.

Srbija će u polufinalu olimpijskog turnira igrati protiv pobjednika meča između Brazila i Sjedinjenih Američkih Država, a shodno svemu pravi šok bio da to ne bude selekcija Amerike.