Četvrtfinale OI
84

Srbija u problemima na poluvremenu protiv Australije, morat će juriti dvocifren zaostatak

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Košarkaši Srbije blizu su eliminacije s Olimpijskih igara nakon prvog poluvremena četvrtfinalne utakmice protiv Australije, pošto su u dvocifrenom zaostatku od 54:42.

Australci su odigrali fenomenalnih 20 minuta, a već u prvoj četvrtini su ubacili 31 poen te su vodili sa 31:17. U tom periodu igre je Patty Mills ubacio 12 poena, a 8 je dodao Josh Giddey.

Rapsodija Australije se nastavlja i u drugoj četvrtini, u kojoj je vrlo brzo povela sa čak 37:17, a prednost je nastavila rasti jer je nezaustavljiv za Srbiju bio Mills, koji svom timu brzo donosi i nevjerovatnih 44:20.

Ipak, Srbija se uspijeva probuditi u finišu druge četvrtine i u dobroj mjeri smanjtii zaostatak, pa on nakon dvadeset minuta iznosi 12 koševa (54:42).

Trenutno je Mills najefikasniji igrač utakmice s 20 ubačaja, a 13 koševa ima Giddey. Kod Srbije je s 11 poena prvo ime Nikola Jokić, a s 9 poena ga prati Marko Gudurić.

Drugo poluvrijeme počinje za petnaestak minuta, a direktan prijenos gledaoci u Bosni i Hercegovini mogu pratiti na BHT 1.

Inače, danas je već odigran jedan četvrtfinalni meč košarkaškog turnira Olimpijskih igara, u kojem je Njemačka savladala Grčku 76:63 i prošla u polufinale.

Njemačka u polufinalu čeka boljeg iz duela Kanade i Francuske, dok će Australija ili Srbija na pobjednika utakmice Amerika - Brazil.